Welkom op de andere website over incontinentie

Waarom weer een website wat handelt over incontinentie?

Er zijn natuurlijk al vele websites over incontinentie en bedplassen. Wat ik altijd mis binnen deze sites is het emotionele en sociale aspect van incontinentie en bedplassen op je dagelijks functioneren. Vele websites behandelen welke soorten incontinentie worden onderkend, ander sites behandelen mogelijke behandelingen om er van af te komen. Weer andere sites behandelen de ruime sortering hulpmiddelen en eventuele vergoedingen. Zelfs wettelijke gerelateerde zaken en jurisprudentie wordt genoemd.

Maar wat als je behoort tot de groep, waar behandeling niet meer mogelijk is. De rest van je leven ben je dan incontinent, aangewezen op het gebruik van hulpmiddelen. Zolang incontinentie en bedplassen nog steeds binnen de taboe top5 staat, is het voor iedere lotgenoot wel duidelijk wat dat inhoudt voor je dagelijkse leven. Denk maar aan je werk, relatie, sport, etc.

In hoofdlijnen handelt deze website dus over de emotionele en sociale gevolgen van incontinentie.


Binnen deze website wil ik verschillende ervaringen aanbieden, die stuk voor stuk uitgaan van de gevolgen van het leven met incontinentie. Het zijn ervaring uit de groep incontinentie na hulp, maar ook uit de "zelfhulp" groep. Gebruikte namen zijn fictief. De ervaringen komen van diverse artikelen, televisie programma's, gesprekken en uit eigen ervaring. Dit over een periode vanaf 1982 tot nu. Een website voor en door incontinente lotgenoten.Indien je op- en aanmerkingen hebt dan kun je mij deze e-mailen.
Ook kun je eigen ervaringen e-mailen, eventueel voor publicatie op deze website (anoniem).